Képzéseink

Következő képzőcsoportjaink -asszisztensi és -vezetői 2018 szeptemberében indulnak a Magyar Pszichodráma Egyesület keretében. (részletek, jelentkezés alább)

KÖVETKEZŐ KÉPZŐ CSOPORTUNK az Individuálpszichológia Egyesület  keretében 2018 ószén indul ! A jelentkezés folyamatos!

KONFERENCIA !!!!

Korai befizetési és absztrakt leadási határidőt meghosszabbítottuk június 30-ig!

 

Akkreditáció folyamatban van!

Pszichodráma képzésben levőknek:  a Konferencia 10 órában beszámítható. Gyermekdráma képzésben lévőknek a Konferencia 20, a Prekonferencia 8 órában számítható be. 

 

Nemzetközi Gyermek és Serdülő Pszichodráma Konferenciára hívunk Benneteket szeptember 28-30-án , melynek címe: Közös Nyelv-Szimbolikus játék

A konferenciára és az azt megelőző pre-konferenciára megkezdődött a korai regisztráció. ( A prekonferencián a részvétel csak korlátozott számban lehetséges)
Várjuk workshop ajánlataitokat is!  ( Az általunk tartott workshopok ezúttal limitált számban lesznek, mert szeretnénk arányosan időt biztosítani külföldi kollegáinknak is!)
További részletek a Konferencia honlapján: http://www.childpsychodramabudapest.hu/

Tagság:

A Kende Hanna Egyesület tagja lehet, aki -gyermekpszichodráma képzésben részt vett, vagy képzésben van, - az egyesület alapszabályát, szellemiségét, és értékeit elfogadja  -fizeti az éves 7000 Ft-os tagdíjat. A Tagokat megilleti:  -Levelező listán szerepel, ahol a Kende Hanna Gyerekpszichodráma Egyesület rendezvényeiről, híreiről értesülhet (szupervízió, workshop, konferenciák stb.) -Tagja lehet a Facebook  nyílt csoportnak    -Honlapon regisztrálhat (láthat csak tagoknak hozzáférhető tartalmakat, a honlap megújulása után) -  Workshopok 16 000 Ft-os díjából 50% kedvezményben részesül  -az Egyesület által megnyert pályázatok keretében csoportvezetés, projektvezetés feladatokban részesülhet. Kérünk mindenkitaki szeretne tag lenni, és megfelel a tagság követelményeinek: név, e-mail cím, telefonszám, lakhely, munkahely, végzettség megjelölésével írjon a kendehannaegyesulet@gmail.com címre. Utaljon 7000 Ft-ot a CIB Bank 10700763-48600206-51100005 számlájára. A közlemény rovatba írjátok be a neveteket!!

Gyermek játékdráma képzés Magyar Individuálpszichológiai Egyesület (mipe.hu): 

(100 óra képzés + 50 óra szupervízió)  A képzést a Magyar Individuálpszichológiai Egyesület szervezi. Jelentkezni, érdeklődni lehet e-mailen vagy Drinóczky Viktóriánál telefonon, vagy: 305597624, dvikk@t-online.hu.                                                                            

A képzés havonta egy péntek-szombatot vesz igénybe.
Díja: 1500 Ft/óra
Időpontok : havonta egy péntek és szombat 9-18 óra. A tanfolyamot kiképző mellett végzett asszisztensi munka (minimum 50 óra) egészíti ki!

Témakörök:

A képzés „gyermek-önismereti része” dramatikus technikák segítségével juttat el önismerethez. A képzés elsősorban gyakorlati technikák elsajátításából és ennek feldolgozásából áll. (szimulációs játék, eszköz és maszkkészítés, szociodramatikus és pszichodramatikus improvizációk).

 1. A csoport kialakításának előzményei. Anamnézis. szülőbeszélgetés, szerzidéskötés (szociodramatikus megjelenitesben)
 2. Bemelegitő, lehűtő (warming up, cooling down) technikak.
 3. Meseterápia.
 4. Maszkterápia.
 5. Csoportos bábjáték.
 6. Szülők és gyerekek közös drámajátszó csoportja.
 7. Csoportterápiás lehetőségek intézményekben.
 8. Rögtönzések gyermekszínházának módszerei.
 9. Csoportösszetétel.
 10. Áttétel és/vagy korrektív élmény. A játékvezetők kezdeményezése, részvétele. A csoportos és az egyéni fejlődés összefüggései csoportjáték-keretben. Csoportdinamika.
 11. Gyerek a virtuális világban.
 12. A csoportzárás technikái.

Követelmények: A képzésen való részvétel kötelező, megengedett max. 20%-os hiányzási tűréshatárral.

A záró csoportos IP gyermekpszichoterápiás esettanulmányt, a szupervíziós szakasz befejeztével kell vizsgabizottság előtt megvédeni. A képzést a csoportos individuálpszichológiai gyermekpszichoterápia szupervíziója követi, 50 órában.

Gyermekdráma asszisztensi képzés a Magyar Pszichodráma Egyesület /www.pszichodrama.hu/ keretében :

100+20 órás gyerekdráma asszisztensi, gyakorlati képzés indul a Magyar Pszichodráma Egyesület keretében 2017. őszén. A képzés célja az önismeret elmélyítése, gyermek- és serdülőkori sajátélményt előhívó technikákkal, az alapvető gyermekjáték módszer elsajátítása, valamint vezetési tapasztalat szerzése gyermekdráma asszisztens, vagy gyermekdráma vezető mellett.  A gyermekdráma gyakorlat egy írásbeli dolgozattal zárul, melyben a képzés résztvevője a hospitáláson szerzett saját tapasztalatait, megfigyeléseit foglalja össze. Gyermekdráma asszisztensi vizsgát az tehet, aki teljesítette a gyermekdráma gyakorlatot, és pszichodráma asszisztensi címmel rendelkezik. A képzés ára: 1800 Ft/ óra (rászorulók kedvezményt kérhetnek) A gyerekdráma gyakorlat elkezdésének előfeltétele a 250 órás sajátélmény igazolása (1.2 A KR II.1.2. pontban írt feltételeknek megfelelő önismereti csoport leckekönyvben rögzített teljesítése). Jelentkezés: dvikk@t-online.hu 

Gyermekdráma vezető képzés indul a Magyar Pszichodráma Egyesület /www.pszichodrama.hu/ keretében 2017 őszén:

140 + 40 órás gyermekdráma vezető képzés:


A képzés tartalma: (A Magyar Pszichodráma Egyesület Képzési Rendjének megfelelően 8.4.)

Csoportos vezetési gyakorlat (60 óra)

Gyermekdráma elmélet (50 óra)  

Saját gyermekdráma csoportvezetési gyakorlat (60 óra)

Szupervízió (50 óra: 30 óra csoportos, 20 óra egyéni)

Workshopon való részvétel (60 óra)

A képzés megkezdésének feltétele: gyerekdráma asszisztensi cím
A képzés gyermekdráma vezetői záróvizsgával zárul (Ennek tartalma a Vizsgaszabályzat 2 4.6. alatt olvasható www. pszichodrama.hu)

A képzés ára: 1800 Ft/óra

Jelentkezés: dvikk@t-online.hu

Vissza az oldal tetejére